Pogoji uporabe

NOAH, gradbeništvo, trgovina in ostale storitve, d.o.o. (v nadaljevanju lastnik spletnega mesta),
Mlinska ulica 22, Maribor, 2000 Maribor
Davčna številka SI: 47838230
Matična številka: 6117961000

Datum zadnje spremembe dokumenta: 2. 7. 2019

Z uporabo spletnega mesta uporabnik (obiskovalec) potrjuje, da sprejema tu opisana pravila in se z njimi strinja.

Spletno mesto je v skladu z zakoni Republike Slovenije. V primeru nejasnosti - nas kontaktirajte.

1. Vsebina spletnih mest

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnem mestu, so informativnega značaja in se lahko brez obvestila spreminjajo, ažurirajo ali brišejo. Lastnik spletnega mesta se obvezuje, da bo storila vse kar je v njegovi moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake, nepopolne informacije ali za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju podatkov na spletno mesto.

Kazenska in civilna odgovornost lastnika spletnega mesta za stvarne in pravne napake na informacijah je popolnoma izključena in ne odgovarja za nikakršno neposredno ali posredno škodo ali neprijetnosti, ki bi lahko uporabniku nastale zaradi uporabe morebitnih napačnih, nepopolnih ali netočnih informacij, ki bi se znašle na spletnemu mestu.

Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami na spletnem mestu za svojo osebno uporabo, pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe.

2. Zaščita avtorskih pravic

Spletno mesto je izključna last lastnika spletnega mesta, zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Vse informacije in gradiva (pisna in slikovna) objavljena na spletnem mestu so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine lastnika.

Vse pravice v zvezi z vsebino in grafičnimi elementi oziroma drugimi predstavitvami v kakršnikoli obliki na spletnem mestu, kot so slike, ilustracije, audio video posnetki, fotografije, ikone, besedila in druga gradiva, kot tudi sam portal (spletno mesto) in njegova oblika, so pridržane. Kakršnokoli spreminjanje, reproduciranje, distribuiranje ali prikazovanje v javnosti tujega dela ali kakršnakoli uporaba objavljenega gradiva je prepovedana, razen v primeru izrecnega pisnega dovoljenja lastnika. Dovoljeno je tiskanje in shranjevanje dokumentov le v osebne, izobraževalne ali kako drugače nekomercialne namene pod pogojem, da se upoštevajo avtorske pravice ali druga lastniška obvestila, vsebovana v objavljenih dokumentih.

3. Varstvo osebnih podatkov

 

Lastnik spletnega mesta preko spletne strani www.noah.si zbira osebne podatke in jih obdeluje v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.

Naša politika glede varovanja osebnih podatkov je naslednja:

 • Podatkov o naših uporabnikih oziroma obiskovalcih spletne strani nikoli ne dajemo v najem, jih ne prodajamo in ne dovolimo, da bi jih obdelovala katerakoli tretja oseba, razen naših pogodbenih obdelovalcev osebnih podatkov.
 • Pogodbenim obdelovalcem omogočamo obdelavo osebnih podatkov samo pod pogojem, da imajo zadostno raven varstva osebnih podatkov, kot je določena z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov.
 • Osebne podatke hranimo samo dokler je to nujno potrebno za izpolnjevanje namena, zaradi katerega so bili osebni podatki zbrani oziroma do preklica privolitve uporabnika oziroma obiskovalca spletne strani.
 • Zavezujemo se k trajnemu varstvu vseh osebnih podatkov naših uporabnikov oziroma obiskovalcev spletne strani.
 • Osebne podatke obdelujemo samo za to pooblaščene osebe lastnika spletnega mesta in pooblaščene osebe naših pogodbenih obdelovalcev.
 • Pravila o varstvu osebnih podatkov spreminjamo in dopolnjujemo v skladu s spremembami zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov.

Obveznosti uporabnika oziroma obiskovalca spletne strani pri vnosu osebnih podatkov

Z vnosom osebnih podatkov preko spletne strani www.noah.si uporabnik oziroma obiskovalec spletne strani potrjuje, da je starejši od 15 let. Uporabnik oziroma obiskovalec odgovarja za točnost vseh vnesenih osebnih podatkov.

Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

Zbiranje osebnih podatkov in način privolitve za njihovo obdelavo

Lastnik spletnega mesta uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za varstvo osebnih podatkov. Lastnik spletnega mesta zbira osebne podatke preko varne povezave (SSL) in jih s kriptiranjem ščiti med njihovim prenosom preko spleta. Lastnik spletnega mesta zbira in obdeluje osebne podatke izključno na osnovi privolitve posameznika.

Vse privolitve posameznikov za obdelavo njihovih osebnih podatkov so navedene kot izbirna polja in uporabnik oziroma obiskovalec spletne strani svojo privolitev izrazi z označitvijo privolitve. Izražena privolitev se upošteva ob potrditvi obrazca.

Privolitve, ki vključujejo strinjanje s pogoji poslovanja, so obvezne za potrditev obrazca.

Vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo in obdelujemo

Na spletni strani www.noah.si se glede na namen, obdelavo in hrambo osebnih podatkov zbirata dve kategorije osebnih podatkov:

 • osebni podatki uporabnikov, ki oddajo povpraševanje in
 • osebni podatki naročnikov na e-novice.

Zbiranje in obdelava osebnih uporabnikov, ki oddajo povpraševanje

Lastnik spletnega mesta za namen odgovora na povpraševanje zbira naslednje osebne podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov sporočila,
 • naslov elektronske pošte,
 • telefonsko številko,
 • sporočilo.

Lastnik spletnega mesta bo te osebne podatke uporabnika uporabil izključno za odgovor na zastavljeno povpraševanje in morebitno nadaljnjo komunikacijo po dogovoru.

Lastnik spletnega mesta hrani navedene osebne podatke trajno oziroma do preklica privolitve uporabnika.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov naročnikov na e-novice

Lastnik spletnega mesta za potrebe pošiljanja e-novic zbira naslednje osebne podatke naročnikov:

 • ime in priimek,
 • naslov elektronske pošte.

Lastnik spletnega mesta osebne podatke naročnikov uporablja za pošiljanje e-novic o:

 • aktivnostih v podjetju,
 • prodajnih novostih in
 • posebnih akcijah in ugodnostih.

Lastnik spletnega mesta naročnike obvešča do 2-krat na mesec.

Lastnik spletnega mesta hrani navedene osebne podatke trajno oziroma do preklica privolitve naročnika.

Postopek uveljavljanja pravic posameznika

Za vse informacije o obdelavi osebnih podatkov oziroma vaših pravicah kot posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki (pravica do dostopa, popravka, izbrisa, omejitve obdelave, prenosljivosti in ugovora), lahko kontaktirate upravljavca osebnih podatkov NOAH, gradbeništvo, trgovina in ostale storitve, d.o.o. po pošti, elektronski pošti na info@noah.si ali na telefon 051 652 798. Upravljavec bo na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, odgovoril brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve. Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas upravljavec zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da vas ne more zanesljivo identificirati.

Odjava od prejemanja e-novic

Od prejemanja e-novic po elektronski pošti se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na povezavo za odjavo ali odgovorite z “odjava” ali s klikom na »Odjavi me od e-novic« v obrazcu za naročanje na e-novice.

V kolikor obvestila kljub odjavi še vedno prejemate, se vam za to iskreno opravičujemo in vas prosimo, da nas na to takoj opozorite.

Pravica do pritožbe

Če menite, da naša obdelava osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico podati pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, na naslov: Informacijski pooblaščenec, Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana, Slovenija; tel: +386 1 230 97 30, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si.

Uporaba piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke (cookie), ki so potrebni za oddana naročila in uporabo naših storitev, katere naročnik ali uporabnik izrecno zahtevata.

Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. V primeru, da boste onemogočili piškotke, vam nekatere spletne strani morda ne bodo delovale pravilno (prijava ne bo možna, itd.). Uporabniki, kateri bodo na naše strežniške sisteme nalagali vsebine s piškotki, zanje odgovarjajo sami.

Če vaš brskalnik nastavite tako, da ne sprejema piškotkov, si boste še vedno lahko ogledovali naše spletne strani.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletno mesto naloži na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Google Analytics

Google Analytics (GA) je orodje, ki se uporablja za izdelavo statistike obiskanosti spletnega mesta. GA uporablja piškotke (točka 4.), ki se naložijo na vaš računalnik oz. napravo. Pri izdelavi statistike se uporabljajo vaši anonimni podatki, kot je opredeljeno v naslednjem odstavku.

S programom za analizo obiska zbiramo določene podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika / mobilne naprave ter ISP ponudnika. Med drugimi ti podatki lahko obsegajo vaš IP naslov, operacijski sistem, vrsto brskalnika, ime domene, dostopni čas, število premikov po spletni predstavitvi in spletno mesto s katerega ste prišli na našo spletno mesto. Te podatke potrebujemo za analizo obiskovalcev naše spletne predstavitve in niso povezani z vašimi osebnimi podatki - podatki so anonimni.

Zunanje povezave

Na spletnem mestu se trudimo, da bi bila vsa vsebina, zunanje povezave in gradiva pregledana iz strani lastnika spletnega mesta, ker pa to ni vedno možno in se lahko zgodijo tudi hekerski vdori, morate za varnost in osebne podatke s klikom na zunanje povezave poskrbeti sami. Pri tem bodite še posebej pazljivi pri kratkih povezavah (shorten / tiny urls).

Oglaševanje, Adsense

Spletno mesto lahko vsebuje sponzorske povezave ali druge načine oglaševanja preko oglasov ali Adsense. Skrbimo, da so vse sponzorske povezave v skladu z zakonom. Adsense in drugi oglaševalci uporabljajo piškotke (Cookies), ki se lahko naložijo na vaš računalnik. Namen piškotkov je, da se servirajo oglasi, ki so blizu tematike spletnega mesta, ali bi vas morda zanimali. V primeru, da ne želite, da se piškotki shranjujejo na vaši napravi, preprosto blokirajte piškotke v vašem brskalniku.

Vtičniki, video, zemljevidi, socialni vtičniki

Na spletnih podstraneh lahko zasledite vdelane vtičnike, kot so Youtube video, Facebook login, Google zemljevidi in podobni vtičniki, ki lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo in ponujajo dodatne informacije. Ker so vtičniki praviloma od tretje osebe, nimamo vpliva na piškotke in vsebino, ki se prikazuje znotraj vtičnika. V primeru, da ne želite uporabljati vtičnikov, jih lahko blokirate v brskalniku.

4. Zunanje povezave

Del spletnega mesta so tudi povezave na spletne strani, ki niso del tega spletnega mesta. Za vsebino na teh spletnih straneh lastnik spletnega mesta ne odgovarja.

5. Omejitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva (pisna in slikovna), objavljena na spletnih straneh so informativne narave. Lastnik spletnega mesta skrbi za pravilnost, ažurnost in popolnost podatkov na spletnem mestu, vendar za njihovo točnost in celovitost ne more jamčiti in iz tega naslova ne prevzema nikakršne odgovornosti. Uporabniki uporabljajo objavljene vsebine na lastno odgovornost. Za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali ne možnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini lastnik spletnega mesta ne odgovarja, prav tako nobena druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah.

Spletno mesto vsebuje tudi informacije tretjih oseb in povezave s spletnimi stranmi, ki jih upravljajo tretje osebe, vendar lastnik spletnega mesta ni odgovoren za njihovo vsebino. Na delovanje omenjenih spletnih povezav nima nikakršnega vpliva in ne more nadzorovati ali upoštevajo pogoje o zasebnosti ali ne, prav tako nima vpliva na zakonitost in točnost vsebine teh spletnih mest, zato je pri obisku in uporabi povezanih spletnih mest odgovornost lastnika spletnega mesta, za vse primere izključena.

Lastnik spletnega mesta tudi ne more biti odgovoren za poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do teh spletnih strani,  zaradi uporabnikovega obiska strani ali kakršnekoli njene uporabe. Lastnik spletnega mesta ni odgovorna za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe tega spletnega mesta.

6. Blagovne znamke & logotip

Blagovne znamke, logotipi in storitvene ikone, ki se nahajajo na teh spletnih straneh, so registrirane ali neregistrirane blagovne znamke lastnika spletnega mesta ali z njim povezanih organizacij oziroma pooblaščenih partnerjev, za objavo katerih ima lastnik spletnega mesta dovoljenje njihovih lastnikov. Pravica do uporabe znamk, logotipa ali katerekoli licence, katerih lastnik je lastnik spletnega mesta ali tretje osebe, brez pisnega dovoljenja ni dovoljena. Zloraba kakršnegakoli gradiva ali vsebine, prikazane na teh spletnih straneh je strogo prepovedana in kazniva.

7. Uporaba informacij in gradiv ter sprememba podatkov

Lastnik spletnega mesta si bo prizadeval podatke in informacije objavljene na spletnih straneh tekoče posodabljati. Hkrati si pridružuje pravico do spreminjanja vsebine brez predhodnega obvestila. Vse informacije, objavljene na teh spletnih straneh so informativnega značaja in za lastnika spletnih strani niso zavezujoče.

Ta dokument lahko lastnik spletnega mesta kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokrat spremenjeni obliki, zato priporočamo, da jih v primeru spremembe spremljate na spletni strani.

Lastnik spletnega mesta ne odgovarja za mnenja uporabnikov spletnega mesta in druge vsebine, na katere le-ta nima vpliva.

Z uporabo tega spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema opisane pogoje in pravila uporabe spletnih strani in se z njimi strinja.

8. Zaključek

Z vstopom na spletno mesto soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji in pravili uporabe spletnega mesta ter s politiko zasebnosti.

Lastnik spletnega mesta in uporabnik soglašata, da bosta morebitne spore reševala z medsebojnim dogovarjanjem v duhu dobre poslovne prakse. V primeru spora, ki ga ne bi bilo moč rešiti z dogovorom, je pristojno okrožno sodišče v Mariboru.S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu